Plus Worldcup vijf jaar bij Eerbeekse Boys

EERBEEK – De Worldcup bij Eerbeekse Boys bestaat 5 jaar. Het initiatief is succesvol gebleken. De Worldcup biedt voetballers tussen 5 en 7 jaar een platform om spelenderwijs te leren voetballen in een veilige vertrouwde omgeving.

Coördinator Worldcup bij Eerbeekse Boys Peter Hommel vertelt: “Wij zien dat meer dan 95% van de kinderen die bij Eerbeekse Boys gestart zijn bij de Worldcup, nog steeds bij ons voetballen. Een aantal inmiddels in de D pupillen. Het is een mooie manier om als voetballer te starten en te ontdekken waar je mogelijkheden liggen. Dat kan recreatief zijn, maar ook prestatief. Onze selectieteams spelen op een hoog niveau. Er speelt zelfs al een speler die bij Eerbeekse Boys gestart is in de Worldcup bij de Graafschap en momenteel lopen er weer diverse jeugd spelers van Eerbeekse Boys met een Worldcup verleden stage bij FC Twente, De Graafschap en PEC Zwolle.”
“Het is geen doel op zichzelf”, vervolgt Hommel, “maar geeft wel aan dat wij op een goed niveau bezig zijn. En wij willen zowel getalenteerde als minder getalenteerde spelers een passende en juiste voetbaluitdaging en vooral veel plezier brengen. Daarbij doet Eerbeekse Boys ook dit najaar mee met het project van de KNVB voor Minipupillen. En wij zijn blij dat Plus Van Tetering al 5 jaar een betrokken sponsor is van dit onderdeel bij Eerbeekse Boys”, besluit Peter Hommel.

Zaterdag was de start van het Worldcup-seizoen met weer veel enthousiaste spelers. Maar er is nog ruimte voor nieuwe spelers, zowel in de Worldcup als in de diverse pupillen teams. Spelers die interesse hebben om deel te nemen aan de Wereldcup kunnen op woensdagmiddag om 16.00 uur vrijblijvend meetrainen. Meer informatie is te vinden op: www.eerbeekseboys.nl/jeugd/jeugdalgemeen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.