Otterloo laat Duivekater herleven

DE STEEG – Bakker Tom van Otterloo heeft op verzoek van de Stichting Gelderse Geschiedenis en Marieke Soetebier de Duivekater in ere hersteld; een langgerekt feestbrood met knobbels aan de uiteinden dat al eeuwen in Nederland wordt gebakken. Met name aan het begin van de negentiende eeuw was dit brood populair. Van Otterloo bakt het brood volgens historisch recept ter gelegenheid van het evenement 200 Jaar Koninkrijk; het ontzet van de Veluwezoom 1813 – 2013. De Duivekaters maken deel uit van het scholenproject van het evenement en zijn sinds 9 september ook in de winkel van Tom van Otterloo in De Steeg te koop.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.