Nieuwe expo Halte de Engel

DE STEEG – Van 12 september tot en met 24 oktober presenteert Cultuurbedrijf RiQQ een expositie van werk van drie kunstenaars in Galerie Halte De Engel in het gemeentehuis in De Steeg. Lisette Dijksterhuis is van huis fotografe. Haar verblijf aan de Spaanse Costa Brava en de enorme rijkdom aan structuren van dat gebied, brachten haar van ‘de platte fotografie’ naar de ruimtelijke wereld van de keramiek. Het werk ontstaat terwijl ze bezig is. Het is geen van te voren gepland concept.
Hans de Raad maakt abstracte beelden van hout. Abstract om de fantasie van de toeschouwer te prikkelen. Hij splijt, zaagt en graveert en zo ontstaan schilderijen met reliëf. Hij voegt buigzame materialen toe als beeldelement en als contrast met het stugge hout. Olieverf en acryl geven uiteindelijk sfeer aan zijn werk.
Riks Vos werkt als beeldhouwer in steen en maakt zo collageschilderingen. Een geliefd materiaal is oud lood dat ze aan bijna al haar werk toevoegt. Ze streeft naar nonchalante vanzelfsprekendheid, fragiliteit, maar ook stoere stevigheid. In de titels bij het werk laat ze zien dat ze houdt van taal en tekstfragmenten. ”Als beeldhouwer denk ik vooral in volumes en ruimte.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.