Biertje voor de bieleman

HUMMELO – Wat was het weer een fijn feest, afgelopen week in Hummelo. Het jaarlijkse volksfeest, dat bol staat van traditie, was wederom een groot succes. En dat er dan af en toe een buitje valt, mag de pret niet drukken. Ook de nieuwe locatie bleek een schot in de roos.

Het vogelschieten is ieder jaar één van de hoogtepunten van het feest. Jan Markvoort werd gekroond tot schutterskoning. Gerrit van Emst schoot de kop, Niels Ebbers de rechter- en Henk Garritsen de linkervleugel. Henk Wolters raakte de staart. Alice Beek won bij het vogelknuppelen. De linkervleugel werd naar beneden gehaald door Maaike Gijsberts, de rechter door Maaike Harkink. De kop was voor Liesbeth Mys, de staart voor Lucienne Linker. Bij het kruisboogschieten won Jan Evers.
De optocht was weer schitterend dit jaar. Een bonte stoet wagens en loopgroepen trok dinsdag door de straten van het dorp. Bij de grote wagens won de groep Stoomtram zowel de prijs van de jury als de publieksprijs. Tweede werd Mantelzorg, derde Happy Days. Buiten Spelen Natuurlijk, de groep van Nijntje, won bij de grote groepen, bij de kleine groepen won de familie Weijers met hun slogan Rondweg d’r in, telefoon d’r uit. Rens Minkhorst scoorde met zijn Volksfeestverhuizing.
En dan de overige spelen. Het ringsteken te paard en per voertuig en het dogcartrijden zijn altijd spectaculair om te zien. Annie Minkhorst was het beste bij het dogcartrijden en versloeg Astrid Renzen en Mirjam Jimmink. Norbert Jansens won het ringsteken te paard en versloeg Anjo Besselink en Henk Oosterink. Het ringsteken per voertuig is gewonnen door Henk Luesink, gevogld door Stan Overbeek en Joel Seegers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.