Sloppenwijk in Hummelo

HUMMELO – Hoe is het om te leven zonder dak boven je hoofd? Een groep van negen jongeren en vier volwassenen uit Hummelo, Drempt en Keppel ondervond het aan den lijve tijdens de Nacht Zonder Dak.

Elk jaar doen honderden jongeren op verschillende plaatsen in het land mee aan deze actie. Ze slapen één nacht in zelfgemaakte krotjes van karton. Hiervoor laten ze zich sponsoren door vrienden en familie en de opbrengst gaat naar projecten in Bolivia, Cambodja en Kenia.
De groep uit Hummelo, Drempt en Keppel was een nacht te gast bij de familie Hilhorst aan de Broekstraat in Hummelo. In een paar uur bouwden de deelnemers een eigen sloppenwijkje. De overnachting was een spannend avontuur, maar de groep besefte ook dat deze nacht voor vele mensen de dagelijkse realiteit is. De jongeren en hun begeleiders zijn dan ook blij met de 900 euro die ze hebben opgehaald voor het goede doel.

Op de foto: De deelnemers aan de Hummelse Nacht Zonder Dak: Lotte, Lisanne, Odette, Karen, Senne, Lien, Juliët, Elcke, Monique, Dorien, Alieke, Gerbrand en Ingrid.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.