Mo’j is luusteren blijft bij RTV Veluwezoom

EERBEEK – Het interim-bestuur van de Lokale Omroep Voorst heeft vlak voor de start van het nieuwe radioseizoen besloten om te stoppen met haar uitzendingen en de kabelkrant in de gemeente Voorst. Zij zien geen toekomst meer in de omroep. Per 7 september is de stekker er dan ook uit gehaald.

Gedurende het seizoen 2012/2013 werden de zorgen rond de personele- en financiële situatie van Radio Voorst steeds duidelijker. Het bestuur kan als omroep niet langer garanderen dat zij de programma’s waarmee zij moeten voldoen aan de ICE (Informatie, Cultuur en Educatie)-norm van de Mediawet kunnen maken. Dit werd tijdens de laatste vergadering van de eindredactie vastgesteld. Op dat moment kon het interim-bestuur niet anders dan besluiten de activiteiten van de radio en de kabelkrant na precies 25 jaar te beëindigen.
Voor de medewerkers die vele jaren hun beste krachten gaven aan de omroep betekent dit een grote klap. Maar zeker ook voor de luisteraars die op vaste tijden afstemden op deze lokale omroep.

Eén programma gaat echter gewoon door. Het dialectprogramma Mo’j is luusteren van Martien Kobussen werd al vele jaren overgenomen door RTV Veluwezoom in Eerbeek. De presentator heeft in overleg met de leiding van Veluwezoom besloten om door te gaan in de studio in Eerbeek. De luisteraars in de gemeente Brummen en ver daarbuiten kunnen gewoon blijven luisteren naar Mo’j is luusteren op de woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur via de ether 107.5 FM of via internet www.rtv-Veluwezoom.nl Nu meer met gasten uit Eerbeek, Brummen, Hall, Loenen en omgeving.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.