Vervoer en bloemen bij Floralia Hall

HALL – Een bloemstuk met daarin verwerkt een ooievaar met een baby in een luier in z’n snavel. Zo worden volgens de mare baby’s vervoerd en dus paste het stuk prima in het thema ‘vervoer’ dat Floralia Hall dit jaar als opdracht had uitgegeven. Anderen hadden meer voor de hand liggende transportmiddelen als auto, fiets, trein of tractor gekozen, maar zonder uitzondering waren al die vervoermiddelen kunstig verwerkt in bloemstukken. De zaal van Bello in Hall stond er drie dagen lang vol mee, tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van Floralia.

“Alleen de schoolplanten staan er een beetje zielig bij”, vertelt Debby de Grip namens de organisatie. “Maar het was in de zomer duidelijk te heet om die goed te houden.” Toch werden ook alle prijzen voor de schooljeugd uitgereikt. Juíst die, eigenlijk, want Floralia heeft promotie van het tuinieren, van het bezig zijn met planten en bloemen, hoog in het vaandel staan. De samenwerking met de school is gelukkig goed en dat leverde ruim zestig jeugdige aanmeldingen op. Een mooie score op het totaal van 157 inzendingen.

In een groot aantal categorieën werden de planten en bloemstukken beoordeeld en dat leverde een lange reeks prijswinnaars op. Bij de grote stukken van de buurten ging de eerste prijs naar De Hoeven. Daniël ten Broek toonde de mooiste ledenplant, die de jury omschreef als: ‘Een perfect model, mooi compact en zeer mooi in bloei.’ In de categorie fantasie won Mireille ten Broek
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.