Week van Respect

BRUMMEN/EERBEEK/HALL – Een mooie oldtimer van de The Gallery met chauffeur voorop en daarachter een groep lopers in voetbaltenue. Wat is er aan de hand? Toeschouwers langs de route worden erop attent gemaakt dat leden van de vier verenigingen Eerbeekse Boys, SHE, Oeken en Sportclub Brummen aandacht vragen voor sportiviteit en respect in de voetbalsport. De koers van de accommodatie van Eerbeekse Boys, via SHE (Hall), Oeken en Sportclub Brummen naar het gemeentehuis, was onderdeel van de Week van Respect. Bij het gemeentehuis in Brummen stapte burgemeester Niels Joosten in de ‘lopende’ trein, die vervolgens richting einddoel (sportpark De Overkant van Oeken) denderde. Daar vond een slotmanifestatie plaats.

Vier voetbalclubs uit de gemeente Brummen lieten elkaar – na de dood van een grensrechter in Almere – weten dat zoiets nooit meer mocht gebeuren. Deze ‘respectloop’ was het begin, vele activiteiten zullen nog volgen. Het sportieve evenement dat was opgezet in estafettevorm, ging van start in Eerbeek met een elftal spelers van SHE en Sportclub Brummen. De voorzitter van Eerbeekse Boys hield, voordat het startschot werd gegeven, een korte toespraak. Door de vicevoorzitter van de KNVB district Oost werd de Respectvlag gehesen. Dit ritueel herhaalde zich bij elke vereniging. Bij SHE in Hall werd de tussenstop aangegrepen om wat te drinken en om te wisselen van lopers. Hier stonden zes leden van SHE klaar om het stokje over te nemen en de loop te vervolgen naar accommodatie ‘De Overkant’ van vv Oeken. Jeugdleden van SHE liepen in het Oeken-tenue om de samenwerking tussen de voetbalclubs te onderstrepen. Bij Sportclub Brummen stonden vijf jeugdleden te trappelen om aan te haken en na een korte rust ging het richting gemeentehuis waar de voorlaatste stop was. Burgemeester Niels Joosten haakte hier bij de karavaan aan en liep mee naar het veld van Oeken. Daar werd door Joosten en Hans Kuster, bestuurslid van de KNVB district Oost, het (reclame)bord met onder andere de tekst ‘respect en sportiviteit’ onthuld. Vicevoorzitter Kuster noemde de samenwerking van vier clubs een uniek gebeuren en benadrukte dat het belangrijk is respect binnen en buiten de lijnen van het voetbalveld aan te scherpen, zonder de emotie die zo herkenbaar is op de velden uit te schakelen. Een jeugdlid van een van de clubs verwoordde het treffend: ”Gewoon normaal doen tegen elkaar.” Daar sturen de voetbalclubs actief op aan, met steun van de KNVB.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.