Geslaagd Oranjefeest Angerlo

ANGERLO – Het Oranjefeest in Angerlo begon met een muzikale rondgang met medewerking van muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en schoolkinderen met versierde fietsen, step of kar door het dorp. Het thema van de optocht was: Angerlo Vooruit met groente en fruit en ruim 100 kinderen hadden zich allemaal verkleed of geschminkt met of zonder versierde kar. Na de optocht werden de Oranjefeesten geopend door wethouder Gerard Nijland, waarna de vendeliers hun vendelhulde brachten onder begeleiding van muziekvereniging Nieuw Leven. Tevens werd er op deze avond afscheid genomen van het Koningspaar 2012 Robbin Thuss en Lonneke van Dijk.
Donderdag werd er begonnen met het ringrijden per tractor waarbij Roy Hesselink als winnaar de meeste ringen kon steken.
Bij het vogelgooien voor de dames was het Nicolien van Geel-ten Veen die de vogel eraf wist te gooien. Gelijktijdig met het Vogelschieten wordt er in Angerlo altijd op de schijven geschoten om zich op te warmen voor het Koningsschieten. Bij het schijfschieten werd Wim Kock de winnaar. Het hoogtepunt van deze donderdag is natuurlijk het Vogelschieten. Na eerst te schieten op de kop (Harry Teering), vleugels (Annemiek Wolsink-van Veldhuizen en Gerard Staring), staart (Jan Staring) en romp (Chiel Scheers) van de vogel, volgde het Koningsschieten om de titel Koning van Angerlo. Voor het Koningsschieten hadden zich 63 deelnemers opgegeven. Na 195 schoten had Angerlo een nieuwe Koning. Tristan Schel schoot onder luid gejuich de vogel eraf en werd hierbij gekroond tot Koning met zijn vriendin Lianne Giezenaar als Koningin. Het feest zette zich voort in Centrum de Meent die middag en avond met fantastische muziek van het orkest New Leaf.
De vrijdagochtend begon met het Dogcartrijden en Ringrijden per fiets. Bij het Dogcartrijden waren de winnaars: Jacqueline Knuman-Nijman (Dames) en Eef Hartjes (Heren). Het Ringrijden op de fiets werd gewonnen door Gerard ter Voert (Heren) en Simone Engelsman (Dames). In het begin van de middag werden de prijzen uitgereikt door wethouder Gerard Nijland en was er binnen een officiële vendelhulde voor Koning Tristan Schel. Het dansen met het orkest New Leaf kon daarna weer beginnen en voor de kinderen was er een kinderdans en kregen alle kinderen een lekker ijsje van onze Koning en Koningin. Het Oranjefeest werd s’avonds spetterend afgesloten met de band VIBE.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.