Brummen bruist van vernieuwingen culturele seizoen

BRUMMEN – Bij de viering van het vierde lustrum van de Culturele Stichting Gemeente Brummen vorig jaar lag het accent onder andere op de jeugd. Dat heeft inmiddels een succesvol vervolg gekregen bij QS Zomerpop. Ook dit jaar was er weer een succesvolle editie voor de allerjongsten, voorafgaand aan de reguliere zomerpop. De werkgroep Jeugd en Cultuur is inmiddels volop bezig met een nieuw programma waarbij voor het eerst wordt samengewerkt met de jeugdafdeling van de Kunstkring Brummen.

Een initiatief van de bibliotheek voor een bijzondere activiteit in de Kinderboekenweek wordt door de stichting van harte ondersteund en dat gebeurt ook met de filmvoorstellingen in de bieb van Brummen. De CS heeft onlangs een beamer aangeschaft en stelt deze beschikbaar voor culturele activiteiten. CS denkt steeds meer na over slim omgaan met beschikbare middelen.

Verder wordt steeds meer en intensiever gebruik gemaakt van de nieuwe media. Waar voorheen veel geld werd uitgegeven aan Culturele Agenda en Jaarverslag op print, heeft de eigen website inmiddels haar plaats verdiend tegen veel lagere kosten dan voorheen. De afgelopen jaren is het wekelijkse aantal bezoekers verdubbeld. Vandaar dat naast het inwinnen van informatie ook het aanvragen van financiële ondersteuning en het lenen van de eigen beamer via de website inmiddels is mogelijk gemaakt.

Ook wil de Culturele Stichting haar faciliterende rol binnenkort verder uitbreiden voor de eigen vrijwilligers en haar gelieerden. Aan vrijwilligers en bestuurders die verantwoordelijk zijn voor PR wordt een workshop aangeboden met het accent op het omgaan met oude en nieuwe media. Voor meer efficiency doen zij dit samen met Stichting Welzijn Brummen.

www.brummenculttur.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.