Onderscheiding voor Dolf Wieggers

GIESBEEK – Tijdens de het jubileumconcert van Show- en drumfanfare Red & Black, zondag in het Hof van Giesbeek, werd Dolf Wieggers gedecoreerd door wethouder Anja Norel van de Gemeente Zevenaar. Zij speldde Wieggers de versierselen op die horen bij de het opnemen in de Orde van Oranje Nassau. Wieggers ontving de decoratie wegens het vele werk dat hij heeft verzet voor de Giesse muziek en voor het dorp.

Dolf Wieggers is niet alleen al ruim 55 jaar lid van Red & Black, voorheen drumfanfare EMM (Eendracht Maakt Macht), maar is in die periode ruim dertig jaar bestuurslid geweest. Hij heeft in al die jaren aan ruim tweehonderd jeugdleden muziekles gegeven en ook is hij instructeur van de slagwerksectie. Als voorzitter van het organisatiecomité, was en is hij nauw betrokken bij de organisatie van het Molenweekend in Giesbeek.
Wieggers was ook één van de drijvende krachten achter de groep die een eigen verenigingsgebouw voor verengingen in Giesbeek realiseerde en hij maakt sinds de opening in 1992 ook deel uit van het stichtingbestuur die het complex beheert.
Dolf Wieggers is ook vanaf de oprichting lid van het Polencomité, een werkgroep die de jaarlijkse uitwisseling met de Poolse gemeente Pruszcz organisert – foto: Wencel Maresch
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.