Home / Bronkhorst / Helpers mishandelde chauffeur bedankt

Helpers mishandelde chauffeur bedankt

BRUMMEN – In ‘t Kromhout in Brummen werden donderdag de drie mannen in de bloemen gezet, die op maandag 5 augustus hulp boden bij een vervelend geweldincident. Slachtoffer was Ben Cornelissen, vrijwillige chauffeur van de Buurtbus Brummen-Leuvenheim (BBL).

Nog even het incident van die maandagavond bij het NS-station in Brummen: Een 44-jarige man zonder vaste verblijfplaats, mishandelde die avond rond 18.00 uur een treinconductrice. Ook mishandelde hij even later bij station Brummen de chauffeur van een buurtbus, toen deze niet direct met zijn gereedstaande bus wilde wegrijden.
De man was in de trein door de conductrice aangesproken op zijn gedrag. Hij was hinderlijk richting passagiers en op een gegeven moment gooide hij de conductrice op de grond. De politie werd gewaarschuwd en op het station Brummen probeerde de conductrice de man nog tegen te houden. Deze stapte naar de gereedstaande buurtbus en wilde dat de chauffeur direct wegreed. Toen de chauffeur dit weigerde, werd de man gewelddadig en duwde de chauffeur via de bestuurdersdeur naar buiten. Hij wist de bus te starten, maar de chauffeur kon voorkomen dat de man met de bus wegreed. Door het geweld was hij wel gewond geraakt.
Omstanders grepen in, waarna de man ervandoor ging richting het industrieterrein. Hier kon de gealarmeerde politie hem aanhouden.’

Die omstanders waren Dinand Brocker uit Warnsveld, Leon Theunissen uit Zutphen en Robin Revenberg uit Brummen. Eén van hen bood de chauffeur hulp en reed hem met de buurtbus naar het ziekenhuis. De twee anderen volgden de verdachte en hielden steeds de politie – die snel ter plaats was – op de hoogte van diens route.

Het drietal en de onfortuinlijke chauffeur kregen donderdag bloemen en presentjes namen de BBL, de Provincie Gelderland en van Syntus. Wethouder Frans Bruning, op 5 augustus als trimmer toevallig getuige van het voorval, prees de ingreep van het trio en roemde, ondanks het voorval, de rust en veiligheid van Brummen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.