Brand Zevenaar onder controle

ZEVENAAR – Vrijdagochtend brak rond 06.00 uur grote brand uit op een bedrijventerrein in Zevenaar. Na vijf uur blussen was de brand onder controle, maar er werd nog enige tijd nageblust. Twee bedrijfshallen van het bedrijf Promens zijn afgebrand waar kunststof verpakkingen en auto-onderdelen gemaakt worden. De brand begon bij het bedrijf Speck Pompen, volgens de gemeente Zevenaar. De oorzaak is nog niet bekend. Burgemeester De Ruiter van de gemeente Zevenaar vertelde aan Omroep Gelderland dat er maar weinig mensen aan het werk waren bij het uitbreken van de brand en dat er geen gewonden zijn gevallen.

Bij de brand zijn wel schadelijke stoffen vrij gekomen. In de directe omgeving zijn asbestdeeltjes aangetroffen en in het gebied tussen Zevenaar en Doesburg zijn roetdeeltjes gevonden die mogelijk schadelijke stoffen bevatten. De directe omgeving van de brand wordt ontruimd. Op veel plekken in de omgeving kunnen de roetdeeltjes aangetroffen worden. De brandweer adviseert om daarvan af te blijven en het RIVM doet onderzoek naar de deeltjes. Ook wordt aan de boeren in de omgeving geadviseerd dat zolang niet duidelijk is wat er in de roetdeeltjes zit, geen gewassen te oogsten en het vee naar binnen te halen.
Fotograaf Martin de Jongh schoot een aantal foto’s van de brand die in de wijde omgeving van Zevenaar te zien was. – Foto Martin de Jongh.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.