Home / Leuvenheim / Nog één koper nodig voor nieuwbouw Leuvenheim

Nog één koper nodig voor nieuwbouw Leuvenheim

LEUVENHEIM – Twee jonge stellen wachten vol smart op nieuwe buren. Ze hebben een huis gekocht in het toekomstige nieuwbouwwijkje van Leuvenheim, maar zijn vooralsnog de enige kopers. “Als er een derde woning wordt verkocht, gaan we bouwen”, zegt Johan Vrugteveen van projectontwikkelaar Roosdom Tijhuis.

Op de hoek van de Arnhemsestraat en Metelerkampweg in Leuvenheim komt een klein nieuwbouwwijkje met negen rijwoningen (een blok van vier en een blok van vijf huizen) en zes twee-onder-één-kapwoningen (drie keer twee). Lorenzo Kleinreesink en Judith Dix kochten alvast een rijwoning in het grote blok, Erwin Alberts en Lucienne Bos een tweede. Met nog één koper wordt de nieuwbouw werkelijk gerealiseerd. Degene die nu zijn handtekening zet, is dus bepalend voor de voortgang van het project.
De vier kunnen niet wachten tot de bouw van start gaat. Het is spannend, dat wachten, maar ze hebben alle vertrouwen dat een derde koper zich wel meldt. “We zijn al een jaar geïnteresseerd in het project, maar hebben nooit getekend omdat we dachten dat er toch geen animo voor zou zijn”, vertelt Erwin, die vanuit Dieren graag met zijn vriendin Lucienne terug wil naar zijn geboortedorp. “Maar toen werden de plannen wat aangepast en besloten we het toch te doen, het is voor ons een ideaal huis.” Lorenzo heeft een woning gekocht met de Leuvenheimse Judith. Zij kozen bewust voor de nieuwbouw: “Niet één bestaand huis is precies naar je smaak. In overleg met Roosdom Tijhuis kunnen we dit huis precies in laten richten zoals wij dat willen.”
Zodra drie woningen zijn verkocht, start Roosdom Tijhuis met de bouw van het eerste blok. Johan Vrugteveen verwacht dat er dan ook meer belangstelling komt voor de overige woningen. “Dat zien we vaker, dan is de onzekerheid weg.” Hij verwacht dan ook dat een derde koper niet lang op zich laat wachten. “Degene die nu koopt, weet dat het project sowieso doorgaat. Hij krijgt niet te maken met de onzekerheid waar deze stellen nu mee te maken hebben.” Belangstellenden kunnen zich wenden tot Best Living Makelaars, die de verkoop van de woningen voor zijn rekening neemt.

Bloemen van Johan Vrugteveen van Roosdom Tijhuis en een koopcontract van makelaar Fred van der Veen voor de eerste bewoners van de Leuvenheimse nieuwbouw. Het wachten is op koper nummer 3 – foto Linda Peppelman
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.