Home / Spankeren / Heerlijk dorpsfeest

Heerlijk dorpsfeest

SPANKEREN – Het was weer erg gezellig op de jaarlijkse Wilspa, zaterdag in Spankeren. De Dorpsweg, het Kerkplantsoen en Van Rhemenhof stonden vol kraampjes, waar driftig handel werd gedreven. De rommelmarkt staat al jaren bekend als één van de leukste in de omgeving, omdat het de inwoners van het dorp zelf zijn die de zolder hebben opgeruimd en spulletjes te koop aanbieden. Op een kleine, pittige bui na bleef het zaterdag wonderwel droog en vele bezoekers wisten dan ook de weg naar het kleine dorpje te vinden. Al vroeg in de ochtend liepen koopjesjagers met grote tassen vol spullen door de straten, op zoek naar nog meer moois. Voor de inwoners van Spankeren zelf is de Wilspa vooral een gelegenheid om van wat troep – sorry, overbodige huisraad – af te komen en om een gezellige dag te hebben met buren en dorpsgenoten. De dag wordt na de markt steevast afgesloten met een lekker feest op het Kerkplantsoen. Met een gezellig muziekje en lekker drankje werd ’s avonds nog even lekker nagekaart over de zaken van die dag en zijn de plannen alweer gesmeed voor volgend jaar.

Lees ook

Samen denken over kanaalzone

SPANKEREN – Paul Keulen, stagiair van GWW Ingenieurs in Dieren, doet onderzoek naar participatie van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.