Aad Steylen zoekt marathontalent

EERBEEK/REGIO – De loopfanaat uit Eerbeek Aad Steylen (78) heeft zijn hart verpand aan het duurlopen. Graag wil hij zijn passie overbrengen op de jeugd en is daarom op zoek naar jeugdig marathontalent. Steylen was ooit Nederlands kampioen met de marathonafstand en ook nationaal recordhouder. Ook liep hij de marathon tijdens de Olympische Spelen in Mexico. Ook nu is Steylen nog actief. Hij leidt een trimgroep en loopt regelmatig wedstrijden. Met zijn ervaring wil hij zich inzetten jeugdig talent uit de regio te stimuleren zich te ontwikkelen tot topsporter. Dat doet hij samen met de ervaren looptrainers Anton Kruiderink en Dahir Hasan Maow van atletiekvereniging Hanzesport.

“Jarenlang heb ik met mijn trimgroep tipgeld ingezameld voor de oplossing van de Posbankmoord. Na tien jaar heb ik geen hoop meer dat de moordenaar van Alex Wiegmink nog zal worden gevonden. Ik wil het ingezamelde bedrag nu inzetten voor het stimuleren van jeugdige duurlopers.”
Elke zaterdag zijn Steylen en de looptrainers aanwezig op de atletiekbaan van AV Hanzesport in Zutphen. Belangstellenden kunnen dan informatie inwinnen en zich aanmelden. “Wij geven ook advies over kleding en hardloopschoenen en het eerste jaar is deelname gratis. Van de jongeren wordt vooral doorzettingsvermogen gevraagd”, aldus Kruiderink.

E-mail. a.kruiderink@chello.nl of imbosch2008@live.nl

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.