Home / Velp / Posbankloop Teamklassement nog niet volgeboekt

Posbankloop Teamklassement nog niet volgeboekt

VELP – Het teamklassement van de Posbankloop – voorheen de bedrijvenloop – is nog niet volgeboekt. Aan het klassement kunnen bedrijven-, vrienden- en familieteams deelnemen. De Posbankloop wordt dit jaar gehouden op zondag 29 september.

Marion Groeneweg en Barbara van Gorkum, de organisatoren van het Posbankloop Teamklassement, gaan ervan uit dat het maximale aantal van 70 teams de komende weken alsnog wordt gehaald. Marion: “De ervaring heeft geleerd dat de meeste inschrijvingen binnenkomen in de eerste twee weken van september. Het kan dus nog.”

Het is vooral de saamhorigheid die de dames aanspreekt bij het teamklassement. Barbara: “De meeste bedrijvenlopers en vrienden- en familiegroepen werken maandenlang samen naar een evenement toe. Samen trainen, samen het parcours verkennen en op de wedstrijddag samen warmlopen. Sommigen lopen ook samen de wedstrijd. Dan sleuren ze elkaar als het ware naar de tijd die ze als doel hadden gesteld.”
De opzet van het teamklassement is vergelijkbaar met die van voorgaande jaren. De deelnemers worden op de wedstrijddag ontvangen met koffie, thee en frisdrank in zalencentrum Parkstaete in het centrum van Velp. Daar is omkleedgelegenheid en er zijn masseurs aanwezig. Bij Parkstaete wordt ook van alle teams een foto gemaakt. Na de lopen over 6 en 15 kilometer is de prijsuitreiking opnieuw in het zalencentrum, waar dan ook een buffet klaarstaat voor de deelnemers.

Een team bestaat uit drie, vier of vijf lopers (m/v), die allemaal óf de 6 kilometer óf de 15 kilometer lopen. De drie snelste tijden tellen mee voor het klassement. Bij het opmaken van het klassementen wordt een wegingsfactor ingebouwd voor vrouwelijke deelnemers, zodat de prijzen niet automatisch aan mannenteams toevallen.

Inschrijven voor het Posbankloop Teamklassement (6 en 15 km) kan tot 26 september 24.00 uur via de site www.posbankloop.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.