Home / Dieren / Zondag Benefiet voor Brent in Dierense Speeltuin

Zondag Benefiet voor Brent in Dierense Speeltuin

DIEREN – Onder de noemer It’s a Brent New Day, wordt zondag in de Dierense Speeltuin een benefietdag gehouden voor Brent Greven. Brent is vijf jaar en lijdt aan neuroblastoom, een zeldzame vorm van kinderkanker.

Het wordt een mooie dag, vol live-muziek, lekker eten, marktkramen en straattheater. Er wordt ook een loterij gehouden, waarbij mooie prijzen te winnen zijn, beschikbaar gesteld voor diverse sponsoren, zoals Polysport, Shoeby Dieren, het Land van Jan Klaassen, Ouwehands Dierenpark en Hellendoorn.

De dag begint om 13.00 uur. De entree bedraagt 4 euro. Kinderen tot twee jaar mogen gratis mee. Alle opbrengst is bestemd voor de Stichting Brent. Deze stichting spaart voor een behandeling van Brent in Amerika.

Op 19 april 2013 stortte het wereldje van de 4-jarige Brent Greven uit Dieren totaal in. Er werd een zeer zeldzame vorm van kinderkanker geconstateerd. Sinds kort is voor hem een stichting opgericht.

Brent heeft de ziekte Neuroblastoom stadium 4. Ongeveer tien op de 1 miljoen kinderen wordt getroffen door deze ziekte. Gelukkig is er voor Brent goede hoop op een beter vooruitzicht, maar hij zal eerst een zwaar traject moeten ondergaan. Dit traject bestaat uit zes zware chemo kuren, één of twee operaties, een stamceltransplantatie en bestralingen. Omdat dit een dusdanige zeldzame ziekte is, zijn hier in Nederland niet de juiste behandelingen beschikbaar. Daarom is deze stichting in het leven geroepen om geld in te zamelen voor de reis naar Amerika en de ingrepen die nodig zijn.

Als hij al deze behandelingen heeft doorstaan, zal hij voor verdere behandeling met zijn vader en oma moeten afreizen naar Amerika waar hij immuuntherapie kan krijgen. Deze behandeling verhoogt zijn overlevingskansen nog eens met twintig procent. De behandeling duurt minstens zes maanden en kost heel veel geld. Brent moet in oktober beginnen aan zijn therapie in Amerika. Om deze behandeling van ongeveer zes maanden en alle bijkomende kosten te helpen financieren is Stichting Brent in het leven geroepen.

www.stichtingbrent.nl

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.