Home / Beekbergen / Middeleeuwse dag Beekbergen

Middeleeuwse dag Beekbergen

BEEKBERGEN – Bezoekers van de Boerderij in Beekbergen waanden zich zaterdag in middeleeuwse sferen. Jong en oud vermaakte zich met doorlopend leuke, spannende, gezellige middeleeuwse activiteiten. Bezoekers haalden hun hart op in een echte kampement met kruisridders, middeleeuwse spelletjes en muziek.

In het middeleeuwse kampement werd de levensstijl van eeuwen terug nagebootst, opgeleukt met middeleeuwse muzikanten, heuse boogschutters uit die tijd, enkele strijders, kruisridders en een middeleeuwse verhalenverteller. Echte middeleeuwers liepen rond om de kinderen van alles te laten zien. Ze konden harnassen passen, zwaarden bekijken en middeleeuwse spelletjes doen.
Middeleeuwse handelaren boden hun waar aan; sieraden en snuisterijen. Volwassenen konden onder deskundige leiding schieten met echte middeleeuwse pijlen en bogen. De strijders lieten in een spannende wedstrijd hun krijgskunsten zien. – Foto Han Uenk. (meer foto’s op RegiobodeOnline.nl).
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.