Vierseizoenentuin De Havikshof in volle pracht

KLARENBEEK – Het blauwe Snoekkruid omzoomt de boorden van de fraaie vijvers achter in de Vierseizoenentuin van De Havikshof aan de Oudhuizerstraat in Klarenbeek. De tuin is nu in volle pracht. Valkenier/hovenier Tjipke Zuidema is met recht trots om de bijzondere tuin met aparte soorten bomen, struiken, vaste planten en vijverbeplanting. De bezoeker van de tuin wordt blij verrast als hij deze tuin, die meer weg heeft van een mini-park, komt bekijken. Menigeen meent dat er een kleine tuin bij de roofvogels is, maar dit blijkt al snel heel anders te zijn.

Zuidema heeft in de afgelopen maanden al veel gasten mogen ontvangen. Bij de ingang worden de bezoekers al gezellig verrast met kleurige dahlia’s en mooie hangbegonia’s. Eerst worden de roofvogels bekeken. Erg mooi is het veld met rode astilbe in de volksmond vaak Spirea genoemd. Deze plant doen het hier prima. Overal tussen de bloeiende vaste planten heeft Zuidema aparte boompjes geplant. Zo ook enkele variëteiten van de bekende fluweelboom. De hovenier heeft alles tip-top in orde gemaakt omdat de volgende dag een bruidspaar foto’s komt maken. Regelmatig komen hier paartjes om de mooiste dag van hun leven hier tussen, groen, bloemen en vogels vast te laten leggen.
De Vierseizoenentuin is dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 16.30 uur. De entree bedraagt twee euro. De helft is bestemd voor de kankerbestrijding.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.