Afscheid van bode Bert

DOESBURG – Voor de laatste keer legde hij alles klaar voor een huwelijk in de fraaie raadszaal van het stadhuis in Doesburg. Bert van de Veen, de bode, nam vrijdag afscheid. Hij gaat met pensioen.

Officieel is hij nog wel even in dienst, maar vrijdag was zijn laatste dag als bode op het stadhuis. Bert van de Veen heeft echter nog zoveel vakantiedagen en overuren, dat hij feitelijk eerder van zijn pensioen kan genieten. Doesburg verliest daarmee een zeer betrokken ambtenaar. Een echte regelaar en organisator. “We hebben ooit De Telegraaf gehaald met het feit dat we de goedkoopste gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie van het land hadden. Gewoon een kwestie van goed inkopen en veel zelf doen”, aldus Van de Veen. Daarbij werden ook de partners van Bert en zijn collega Henk van der Horst ingeschakeld. Geen dure catering, maar gewoon zelf doen. “En de gasten kwamen écht niets tekort hoor”, voegt hij er aan toe.
“Horen, zien en zwijgen”, zegt hij als gevraagd wordt naar een smeuïg verhaal uit de veertien jaar dat hij op het stadhuis actief was. “Als bode hoor je veel, maar je hoort er niet over te praten.” Die discretie zit ook in hem, evenals de dienstbare instelling. Ze zullen hem in Doesburg midden, bode Bert van de Veen – foto: Wencel Maresch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.