Viertal Loenermarkruiters glansrijk Nederlands Kampioen

LOENEN – Het viertal van PSV de Loenermarkruiters heeft op de pony-hippiade een ongekende prestatie neergezet, door met overmacht de viertal rubriek kleine pony’s te winnen. Het kwartet, bestaande uit Vera van der Sluis met Senna, Lea Verspuy met Scooby, Tirza Kuiper met Dream en Inge van der Sluis met Brownie en gecommandeerd door Ellen Treep, reed een uitmuntende proef die door de jury met 179 en 166 punten beloond werd.

Met die score werd de reserve kampioen met ruim 3% achterstand verslagen! Een schitterend succes voor de Loenense ploeg.

De hoofdjury die deze rubriek beoordeelde, was dusdanig onder de indruk van de prestaties van de dames dat hij, tijdens de prijsuitreiking, speciaal naar de commandant toekwam om nogmaals zijn waardering uit te spreken voor de wijze van rijden van het viertal. “Een uitmuntende groep ruiters, die elk onderdeel van de proef bijna foutloos uitvoerde,” sprak hij. “Ik heb genoten van jullie prestatie en jullie hebben het kampioenschap dubbel en dwars verdiend!”

Extra waardevol is deze overwinning voor Lea Verspuy en Inge van der Sluis. Deze twee dames zijn inmiddels toe aan de overstap naar een grotere pony en nemen na dit kampioenschap afscheid van hun pony’s. Het was voor hen dan ook een emotioneel moment toen ze het kampioenslint ontvingen. “Een mooier afscheid van Brownie kan ik mij niet voorstellen. Ik had nooit gedacht dat ik dit nog eens met mijn pony zou bereiken”, zei Inge na afloop van een lange dag, die voor iedereen om 10.00 uur in de ochtend begon en pas na de kampioenen parade om 21.00 uur eindigde.

Ellen Treep, instructrice en commandant van het viertal, vertelde na afloop supertrots te zijn op ‘haar’ vier meiden. “Ze hebben keihard geoefend afgelopen tijd. Na het regio-kampioenschap waren er een aantal zaken die ik op het NK wilde verbeteren. De meiden hebben alles wat we extra geoefend hadden laten zien in de proef. En met dit resultaat. En als de hoofdjury ons dan ook nog eens speciaal komt bedanken voor de mooie proef die we reden, kan de dag echt niet meer stuk! We hebben het dus echt heel goed gedaan.”

De kampioenslinten, medailles en oranje dekens werden onder grote belangstelling van de uitgebreide supportersclub tijdens de prijsuitreiking aan de meiden uitgereikt. En toen tijdens de kampioenenparade het Wilhelmus voor alle kampioenen klonk, was het zelfs nog even nodig de zakdoeken tevoorschijn te halen.
De Loenermarkruiters zijn van oudsher een kleine maar hechte vereniging, waar vooral de nadruk ligt op gezelligheid en saamhorigheid. Een prestatie als deze is binnen deze vereniging uitzonderlijk en zal dan ook als een historisch moment de boeken in gaan!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.