Negenjarige wint NK Burlen

HOENDERLOO – Sem Rijnhout mag zich de eerste Nederlands kampioen burlen noemen. De negenjarige jongen uit Apeldoorn wist met een zeer natuurgetrouwe imitatie van een burlend edelhert de deskundige jury het best te overtuigen. Een kleine duizend toeschouwers waren getuigen van de eerste editie van deze wedstrijd, die plaatsvond in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Een jury, bestaande uit jachtopzichter van het Park Hans Koning, operazanger Maarten Koningsberger, longarts Kees Westermann en hoofdredacteur van het magazine Seasons Aty Luitze, beoordeelde de tien kandidaten. Na een spannende finale kreeg Rijnhout een gewei uitgereikt en won hij een overnachting in een Betere Boeren Bed tent in het Park met het gezin. ‘Ik ben ontzettend blij met deze prijs. Ik had het niet verwacht maar ik vind het heel erg leuk,’ zei de negenjarige Sem na afloop.

De eerste editie van het Open NK Burlen had een internationaal karakter. Naast zeven Nederlanders namen ook een Vlaming en twee Britten deel. Hoewel het burlen zelf een serieus karakter had, speelde humor ook een grote rol. Een sterke interactie tussen deelnemers, jury en presentatrice Julika Marijn, zorgde voor een vermakelijke middag in het Park – Foto: Wim Weenink

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.