Coop schenkt bedrag statiegeldflessen aan Kika

REGIO – Van 1 maart t/m 8 mei konden klanten bij het inleveren van lege flessen hun statiegeld doneren aan KiKa. Deze stichting zet zich in om de overlevingskans van kinderen met kanker te verhogen. Coop verdubbelde de opbrengst, waardoor er maar liefst € 48.895 aan KiKa kon worden overhandigd.

Het geld van de supermarktketen met onder meer winkels in Dieren, Doesburg, Rheden en Velp, zal worden gebruikt voor het nieuw te bouwen Prinses Maxima Centrum; het grootste kinderkankercentrum van Europa.

In dit centrum, dat in Utrecht gebouwd gaat worden naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis, komen de huidige zeven academische centra waar kinderen nu behandeld worden tegen kanker samen. Door de krachten te bundelen zal de zorg en onderzoek op een nog hoger niveau gebracht worden. Het centrum zal toponderzoekers en specialisten van over de hele wereld aantrekken. Het doel is om in 2025 genezing voor kinderen met kanker te verhogen van 75% naar 95%. Ambitieus, maar absoluut haalbaar. De ruim € 48.000 die de actie voor Kika opbracht is dan ook zeer welkom. Frits Hirschstein, directeur van KiKa, ontving afgelopen woensdag 21 augustus in Supercoop Krommenie de cheque uit handen van Gerard Koning, Commercieel directeur van Coop Supermarkten.

Sinds 2008 organiseert Coop statiegeldacties voor goede doelen. Klanten die lege flessen terugbrengen krijgen de vraag of ze hun statiegeld willen doneren aan een goed doel. Coop verdubbelt vervolgens de opbrengst. Samen hebben Coop en klanten hierdoor al bijna 800.000 euro opgehaald voor verschillende organisaties.

www.coop.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.