Home / Velp / Vivare wil woningen slopen en opnieuw bouwen

Vivare wil woningen slopen en opnieuw bouwen

VELP – Woningcorporatie Vivare informeerde de bewoners van Van Kolplein e.o. in Velp deze week over de gewijzigde plannen voor de verbetering van hun woning. Vivare is voornemens om de 86 woningen aan het Van Kolplein te slopen en nieuw te bouwen. Eerdere plannen gingen uit naar uitgebreide renovatie. Om vragen van bewoners zo goed mogelijk te beantwoorden zijn een aantal medewerkers van Vivare de wijk in gegaan. Er was een flinke opkomst waarbij mensen vooral individuele vragen stelden over bijvoorbeeld hun keuken of schuur en over de planning en begeleiding van de bouwperiode.

Vivare vroeg de bewoners de afgelopen maanden naar de meest voorkomende klachten. Uitgebreide renovatie kan deze niet volledig oplossen. Daarom onderzocht Vivare nogmaals of het in de huidige markt mogelijk is de woningen te slopen en nieuw te bouwen. Dit is het geval. De planning blijft nagenoeg hetzelfde als bij renovatie. Eind 2013 vraagt Vivare de bewoners in te stemmen met de nieuwbouwplannen (bij renovatie was dit in het najaar). Wanneer een meerderheid van de bewoners akkoord is met de plannen, dan gaat Vivare verder met het plan. Naar verwachting starten de werkzaamheden bij het Van Kolplein e.o. in 2015.

 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.