Home / Bronkhorst / Verkeerd handboek zorgt voor bouwfout

Verkeerd handboek zorgt voor bouwfout

BRUMMEN – Een knullig foutje heeft ervoor gezorgd dat de hellingbaan bij het nieuwe gemeentehuis in Brummen te steil is geworden. Volgens wethouder Bart Elbers heeft de ontwerpen van de buitenruimte een oude versie van het handboek toegankelijkheid gebruikt. De bouwnormen zijn sindsdien veranderd en daarmee is helling ook volgens de regels te steil.

De fout kwam aan het licht toen mensen met een rollator en rolstoel bemerkten dat zij wel erg moeilijk de helling op konden naar de ingang van het gemeentehuis. Het CDA stelde hierover vragen, waarop het college de kwestie uitzocht en de fout ontdekte.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan nieuwe tekeningen, waarbij de helling wat langer wordt om het stijgingspercentage te verlagen. Wat de kosten van de fout zijn en wie deze gaat betalen, dat weet Elbers nog niet. Ook is nog niet bekend wanneer de hellingbaan wordt aangepast. De wethouder hoopt dat dit nog voor de opening op 21 september kan gebeuren.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.