Home / Regio / Leergeld ook actief in gemeente Rheden

Leergeld ook actief in gemeente Rheden

REGIO – In de gemeente Rheden is het -net als in vrijwel alle gemeentes van Nederland- voor steeds meer gezinnen niet haalbaar om hun kinderen te laten meedoen bij een vereniging, sportclub of bijvoorbeeld muziekles. Ook de extra schoolkosten voor kampen en excursies, evenals het geld om de vanzelfsprekende computer of fiets aan te schaffen zijn vaak niet op te brengen.
Kinderen uit Rheden die in deze omstandigheden moeten opgroeien, kunnen een beroep doen op de Stichting Leergeld Arnhem e.o. Alle kinderen doen mee, is de doelstelling van Leergeld. Met de gemeente Rheden en andere partijen zijn afspraken gemaakt om hulp te bieden aan kinderen die moeten opgroeien in armoede.
Leergeld bespreekt met de ouders de gevraagde voorzieningen voor het kind. Dat kan een financiële bijdrage zijn, maar Leergeld kan ook prima opgeknapte tweede hands fietsen en tweede hands computers verschaffen. In geval van een financiële bijdrage wordt deze merendeels rechtstreeks gedoneerd aan de betreffende vereniging of instantie.

Tel. 026 4455572
www.leergeldarnhem.nl
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.