DWV en ZV De Spreng houden samen waterpolo-teams in stand

BRUMMEN / DOESBURG – Op 14 september gaat de waterpolocompetitie weer van start. De waterpoloafdelingen van DWV Doesburg en ZV de Spreng uit Brummen/Eerbeek vormen vanaf dit seizoen een Startgemeenschap. Daarin komen leden van beide clubs samen in één team. Een fusie behoort niet tot de plannen.

De voorzitters van André Vreman van DWV en Anton Jansen van De Spreng laten weten dat er de afgelopen twee seizoenen al intensief is samengewerkt om het jeugdteam onder 17 jaar in de competitie te houden. Anton Jansen over deze samenwerking: “Deze is uiterst positief verlopen. In die afgelopen periode is regelmatig contact geweest tussen de besturen van beide verenigingen over het verloop hiervan. In deze gesprekken is ons doel altijd geweest om elkaar te helpen en te versterken. De intentie van een eventuele fusies hierbij overigens niet aan de orde geweest.”

André Vreman vult aan: “Kijkend naar het seizoen 2013 -2014, bleek dat we elkaar op meerdere vlakken nodig hebben om teams in de waterpolocompetitie te houden. Hierbij is er gesproken over een startgemeenschap. Een startgemeenschap is een samenwerking tussen twee verenigingen die gezamenlijk teams aan de competitie wil laten meedoen. De teams doen mee aan de competitie onder de naam van de startgemeenschap. Als lid blijf je echter wel lid van je eigen moedervereniging”.
Beide voorzitters zijn het erover eens dat een startgemeenschap eigenlijk een ‘noodzakelijk kwaad’ is, wil je in de toekomst kunnen blijven overleven. Binnen beide verenigingen is er groot niveauverschil tussen diverse heren- en damesteams en zijn de doorgroeimogelijkheden voor talenten beperkt. Een startgemeenschap geeft deze teams en talenten veel meer mogelijkheden hierin met de uiteindelijke doelstelling om het voor alle leden van beide verenigingen aantrekkelijker te maken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.