Belangstelling voor papierkunst

LOENEN – Mede door het fraaie zomerweer kon de organisatie van de Kunstmanifestatie Ka-Aart 2013 in en om de Middelste Molen in Loenen rekenen op een grote toeloop van mensen die interesse toonden voor het werken met papier. Het was het hele weekend een gezellige drukte. De vrijwilligers hadden hun handen vol aan het in goede banen leiden van het bezoek.

Zaterdag en zondag waren er ruim 700 bezoekers in en om de historische papiermolen. Zelden werd dit aantal eerder gehaald. Het bestuur is hier dan ook erg blij mee.
Om de twee jaar houdt de Middelste Molen met de kunstenaars Mieke Veerkamp, Karla Kassenaar en Claudia Eikendal een kunstexpositie. Dit keer waren zestien kunstenaars op de een of andere manier bezig met papier. Elke kunstenaar deed er iets anders mee. Allen werken ze met papier dat op De Middelste Molen is vervaardigd.

De bezoekers konden beide dagen ook zien hoe de papiermachine werkt. Zondagmiddag werd papier gemaakt met bijzondere kleuren. Knap vinden de bezoekers dat met deze oude machine dit bijzondere papier wordt gemaakt. Hier werd ook een demonstratie papierscheppen gegeven en vertelden de vrijwilligers over het aloude fabriekje, die al dateert van 1662.

Uit België kwam Bob Mathijsen en hij weet ook speels om te gaan met papierstof. Hij kreeg van de bezoekers veel aandacht voor zijn demonstratie mini-papierscheppen. Petra Berendsen uit ’s Hertogenbosch weet met papier sculpturen, grafieken en schilderijen te maken. De jeugd kwam ook een kijkje nemen bij Jenneke Lensink uit Apeldoorn. Zij maakt van afvalspullen leuke boekjes. Zelfs van oude shagpakjes. “Niks weggooien”, zei ze dringend tegen een jongen van 12 jaar, “je kunt er altijd nog wel iets leuks van maken. Kijk hier maar.” Uit de blik van de knaap was overigens op te maken dat hij het maar matig vond.
De papierwinkel van de Middelste Molen deed goede zaken. Voor creatieve personen is dit papier prettig om mee te werken. Het biedt legio mogelijkheden om er iets moois van te maken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.