Competitie Fitste Organisatie van Gelderland van start

REGIO – Over een paar weken is het zover! Dan start de competitie ‘Fitste Organisatie van Gelderland’. De Gelderse Sport Federatie (GSF) wil graag bedrijven in Gelderland uitdagen om mee te doen aan deze tien weken durende competitie. Door de onderlinge strijd is de motivatie extra hoog. Elke organisatie uit Gelderland kan meedoen met een team van tien personen.

Zij worden vooraf uitgebreid getest via een health check. Na tien weken sporten wordt dit opnieuw gedaan. Het team dat de meeste gezondheidswinst boekt, wint en mag zich een jaar lang de Fitste Organisatie van Gelderland noemen.

Voldoende bewegen is belangrijk voor een gezonde leefstijl. Mensen die bewegen maken minder kans op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes, zitten beter in hun vel en presteren uiteindelijk beter. Tijdens de competitie wordt het belang van een gezonde leefstijl aangestipt. Net als Operatie NL Fit van de Avro mobiliseert de GSF mensen om gedurende tien weken hun levensstijl aan te passen.

Inmiddels hebben zich al een hotelketen, ziekenhuis, ICT-bedrijven en enkele gemeenten aangemeld. „We maken de vooruitgang die mensen boeken in tien weken zichtbaar in cijfers”, zegt Tjienta van Pelt, directeur van de Gelderse Sport Federatie. „We weten uit ervaring dat dat een belangrijke reden voor mensen is om te blijven bewegen. Met de Fitste Organisatie van Gelderland gaan deelnemers op een laagdrempelige manier weer (meer) bewegen. Voor de werkgevers opent deelname ook de ogen, omdat wij inzicht geven in de fitheid van de medewerkers.” Uit de Gelderse sportmonitor 2011 is gebleken dat maar 56% van de werkenden voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB). Dit betekent dat zij dagelijks minimaal 30 minuten bewegen.

Organisaties die interesse hebben kunnen terecht op www.vitalewerknemer.nl/fovg. Hier is ook meer informatie over de healthchecks, de opzet van de competitie en het inschrijfformulier te vinden. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Wie weet werkt u wel bij het fitste bedrijf van Gelderland!
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.