Gezellig keuvelen na Pannenkoekenfietstocht

KLARENBEEK – Het ooievaarspaar dat pal naast de weide met honderden gasten aan de Pannenkoekenfietstocht woont, keek hoog op hun nestpaal naar beneden en vond het allemaal best. Zij stoorden zich niet aan de grote drukte die zich aan de Klarenbeekse Oudhuizerstraat afspeelde. En druk was het dit jaar, met maar liefst 400 fietsers. Méér dan het dubbele aantal van vorig jaar, toen de teller door het slechte weer op 180 bleef steken. Even dreigden er donkere wolken maar het bleef bij een paar spatjes en de zon liet zich zelf nog uitbundig zien.

 

De buurtvereniging Oudhuizerstraat organiseerde voor de twintigste keer de Pannenkoekenfietstocht voor het goede doel. In 1993 begon men er mee toen Voorst 1100 jaar bestond. Dit was een groot succes en reden voor de buurt om er mee door te gaan. Ieder jaar voor een ander goed doel. Verschillende organisaties in Klarenbeek en omgeving hebben hier al van geprofiteerd. Dit jaar gaan de baten naar de natuurwerkgroep De Spaanse Ruiter in Voorst, die veel doet voor het behoud van het Kerkenpad en andere natuurprojecten.

 

De tocht ging dit keer richting Teuge waar een nieuw fietspad is gekomen. Hier werd ook bij de familie Veld een koffiestop gehouden. Anneke Weijenberg die jaarlijks de rit uitzet kreeg vlot de medewerking van de familie om een rustplaats te vinden.
De terugreis naar Klarenbeek ging via Bussloo weer naar de Oudhuizerstraat. Hier was een grote tent opgezet en buiten was er een terras gemaakt. Met de gezellige muziek van de Iesseltrekkers uit Brummen was het daar gezellig vertoeven. Een groep was steeds druk met het bakken van de pannenkoeken. Soms konden de bakkers de snelle toeloop niet aan. Vaak wilde men er ook meer als één.

Binnenkort wordt bekend wat het batige saldo is van deze dag en krijgen de mannen van de Spaanse Ruiter een cheque aangeboden.

Bij de foto:
Door het mooie weer kon er na het fietsen gezellig buiten gesmuld worden van de pannenkoek en wat bijpraten – foto Martien Kobussen

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.