Loenense Dialectclub begint weer met maandelijkse bijeenkomsten

LOENEN – De dialectclub Vrienden van de Streektaal Loenen en Umstreken begint het nieuwe seizoen met een uitstapje. Op zaterdag 7 september gaan de leden met hun partners een bezoek brengen aan Amsterdam. Daarna komt de club weer maandelijks bijeen in de grote zaal van het Ontmoetingscentrum De Bruisbeek.

 

Op 3 oktober wordt de DVD vertoond van de uitvoering die dit jaar begin maart werd gehouden in De Brink. In november is de jaarvergadering. Op 7 november., na het huishoudelijk gedeelte, vertellen de bestuursleden over het doel en werkwijze van de nieuwe stichting Historie Loenen. Op 12 december kom het dialectduo Fris van droad uit de Achterhoek optreden voor de leden van de dialectclub.

Het nieuwe jaar wordt begonnen op 9 januari met een nieuwjaarsborrel. De jaarlijkse uitvoeringen voor 2014 staan gepland voor 21 en 22 februari. Vooraf is er op 6 februari een taakverdelingavond en een generale repetitie op 20 februari. De invulling van de avond in maart blijft nog een verrassing en op 3 april komt A. van de Velde uit Brummen vertellen over weidevogels. Op 3 mei wordt het seizoen afgesloten met een gezellige middag.

Er treedt een sterke vergrijzing op bij de Loenense dialectclub. Het bestuur had graag uitbreiding van mannen en vrouwen die het dialect een warm hart toedragen en het ook kunnen spreken. Het hoeft niet perse het dialect van deze streek (Oost-Veluwe) te zijn. Wie meer wil weten kan bellen naar Janny Jurriëns, telefoon 0313-653030.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.