Home / Giesbeek / Lintje voor Aloys van den Boom

Lintje voor Aloys van den Boom

GIESBEEK – Aloys van den Boom werd zaterdag tijdens de receptie van GSV’38 gedecoreerd. Hij is door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten voor Giesbeekse dorpsgemeenschap.

De 75-jarige Aloys van den Boom heeft de afgelopen 60 jaar een belangrijke rol gespeeld bij de plaatselijke voetbalvereniging, die zoals gezegd zaterdag het 75-jarig jubileum vierde. Daarnaast is hij ook al 50 jaar actief in en voor de carnavalsvereniging. En hij was ook bijna 30 jaar vrijwilliger bij de brandweer van de voormalige gemeente Angerlo.

Van den Boom is vanaf 1948 lid van Voetbalvereniging Giesbeekse Sport Vereniging (GSV) ’38. In die periode heeft hij op bestuurlijk niveau zijn sporen verdiend. Eerst als lid van de elftalcommissie, daarna was hij 15 jaar voorzitter van de vereniging en vanaf 2000 is hij voorzitter van de bouwcommissie. Mede door zijn inspanningen heeft deze vereniging inmiddels 400 leden.
Hij is vanaf 1962 lid van Carnavalsvereniging Knor en Knalpot Giesbeek. Hij was 17 jaar bestuurslid, waarvan 11 jaar voorzitter. Ook was hij tweemaal Prins carnaval, en in 2010 seniorenprins. Hij is een van de initiatiefnemers geweest voor de grote optocht. Van den Boom is jarenlang de drijvende kracht geweest achter de sportieve en carnavaleske activiteiten in zijn geboortedorp Giesbeek – foto: Hanny ten Dolle
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.