Christiaan Woelders Koning Brummen

BRUMMEN – In Brummen werd weer de jaarlijkse kermis gehouden. De opening was op zaterdagmiddag door loco-burgemeester Frans Bruning. Hij deelde namens de kermisexploitanten aan de jeugd gratis muntjes uit voor de botsauto’s.

Maandag was de dag van het vogelschieten op de ‘Vogelweide’. Dit evenement wordt jaarlijks georganiseerd door het Sint Jans Gilde. Behalve het schieten op de grote vogel waren er nog meerdere spelletjes voor zowel jong als oud.

‘s Middags om 16.15 uur gelukte het de 23 jarige Christiaan Woelders om één van beide vogels naar beneden te halen. Hij werd ter plaatse gekroond tot schutterskoning van Brummen voor het jaar 2013. Het was de eerste keer dat hij deelnam aan het vogelschieten. Hij koos zijn echtgenote als koningin. Na de huldiging op de weide, door onder meer burgemeester Joosten, maakten koning en koningin in een open rijtuig en voorafgegaan door de Pretband van Harmonie Orkest Brummen, een tocht door het dorp die eindigde bij Concordia, waar nog lang werd nagefeest…. – foto: Harry Hanskamp
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.