Home / Bronkhorst / Werk aan uiterwaarden Cortenoever

Werk aan uiterwaarden Cortenoever

BRUMMEN – Rijkswaterstaat en Staatsbosbeheer starten met werkzaamheden in Cortenoever. Vanaf begin september worden bomen en struiken verwijderd in de zogenaamde stroombaan.

In de uitwaarden van Cortenoever krijgt de IJssel meer ruimte om hoogwater op te vangen en de doorstroming van de IJssel te bevorderen. Daar waar de rivier het hardst stroomt, de zogenaamde stroombaan, worden daarom bomen en struiken verwijderd. Het werk wordt uitgevoerd in het noordelijk deel van de uiterwaarden van Cortenoever en duurt naar verwachting drie tot vier weken. De begroeiing in het zuidelijk deel van Cortenoever ligt buiten de stroombaan van de rivier en blijft behouden.
Het gekapte hout wordt ter plekke versnipperd en overdag met vrachtwagens afgevoerd. Dit hout wordt ingezet voor groene energie. Het transport rijdt via de Weg naar het Ganzenei naar de Piepenbeltweg, vervolgens via de Cortenoeverseweg naar de Provinciale weg IJsselgouw N348. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Bruins & Kwast. Het kan zijn dat het werk moet worden onderbroken als het terrein door veranderende weersomstandigheden te nat wordt. Het werk zou ook al eerder dit jaar starten, maar door het hoogwater van afgelopen winter en in juni dit jaar, waren de terreincondities te slecht om dit werk te kunnen uitvoeren.

Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat zorgen ervoor dat natuur en veiligheid verantwoord met elkaar worden verbonden, zodat de uiterwaarden veilige, natuurlijke en mooie gebieden worden en blijven. Dit gebeurt in het gehele Nederlandse rivierengebied in het programma Stroomlijn waarbij Rijkswaterstaat samen met partners als Staatsbosbeheer, Dienst Landelijk Gebied, Natuurmonumenten, de provinciale landschappen en particuliere eigenaren is gestart met het onderhoud van de begroeiing in de uiterwaarden. De komende jaren worden deze werkzaamheden uitgevoerd.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.