Profs zien af op Veluwezoom

RHEDEN – De profwielrenners in de Dutch Food Valley Classic moesten behoorlijk afzien op de flanken van de Veluwezoom. Met in totaal liefst zeven passages van de Emmapyramide en Zijpenberg, kregen de beroepscoureurs ‘on-Hollands’ veel klimwerk voor de kiezen. En omdat het vrijdag ook nog eens een zeer warme dag was, zagen de deelnemers bij tijd en wijle flink af. Van de ravitaillering, waar volop bidons vol vocht werden aangereikt, werd dan ook gretig gebruik gemaakt. Menig lege drinkbus vloog even later met een boogje de berm in. Dat lijkt veel troep op te leveren in het natuurgebied, maar de bidons van de profteams zijn gewilde objecten voor de wielerfans. Er bleef er dan ook niet één achter toen de karavaan de Veluwezoom weer verliet om richting start- en finishplaats Veenendaal te snellen.

Vanuit startplaats Veenendaal reed het peloton vrijdagmiddag in één streep via Wageningen, Ede en Arnhem naar de Posbank en omgeving. Daar werd een groot aantal lussen over de helleingen van het natuurgebied gereden. Schitterend voor het massaal toegestroomde publiek en lastig voor de beroepsrenners. Na zeven lussen over Emmapyramide en Zijpenberg/Snippendaalsweg, stoof de meute een paar uur later weer richting Rhenen en Veenendaal, waar na bijna 200 kilometer de finishlijn was getrokken. En hoewel er door het geaccidenteerde terrein van een zeer levendige koers sprake was geweest, eindigde de wedstrijd toch in een massasprint. Gedomineerd door de Italianen Elia Viviani (winnaar) en Danilo Napolitano. Derde werd de Nederlander Kenny van Hummel.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.