Eerbeek krijgt nieuw beeld Geit

EERBEEK – De geit van Mérode komt terug in Eerbeek. Een tweelingzusje althans. Het in augustus vorig jaar gestolen bronzen beeld is nooit teruggevonden, maar de gemeente Brummen heeft besloten een replica te laten maken.

De Geit stond tot augustus vorig jaar op een sokkel in het plantsoen voor het Tjark Riks Centrum. Het is een herinnering aan schilder Jan Mankes en dichter Willem de Mérode, die beiden hebben gewerkt en gewoond in Eerbeek. De Geit is in 1992 in opdracht van de gemeente Bummen gemaakt in het kader van het herdenkingsjaar voor beide kunstenaars.
Nu, bijna een jaar later, lijkt duidelijk dat het beeld niet meer teruggevonden wordt en dat er iets moet worden gedaan aan de lege sokkel. Weghalen is een optie, maar de gemeente heeft besloten De Geit opnieuw te plaatsen. De kunstenares heeft aangegeven een replica van het beeld te kunnen maken. De kosten bedragen 12.000 euro, die ten laste komen van de post vandalisme. Deze begrote post wordt hiermee overschreden en de rest van het budget wordt geput uit de algemene vrije reserve. De gemeente onderzoekt verder de mogelijkheid om het beeld te beveiligen, zodat herhaling wordt voorkomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.