Home / Loenen / Kunstmanifestatie Ka-Art 2013 in De Middelste Molen

Kunstmanifestatie Ka-Art 2013 in De Middelste Molen

LOENEN – Op 24 en 25 augustus zijn zestien kunstenaars uit Nederland en België aan het werk in de papierfabriek De Middelste Molen in Loenen. De kunstenaars zijn zich al een paar maanden aan het voorbereiden en werken met papier of papierpulp van deze historische papierfabriek. Sommige kunstenaars gebruiken daarnaast nog andere materialen zoals karton, vezels en verf. Elke kunstenaar zal dit weer op een eigen wijze doen.

Deelnemers aan deze Kunstmanifestatie zijn: Thea Akkerhuis, Claudia Eikendal, Sybrecht Bosker, Ellen Geerts, Julien Guldentops, Anneke Janszen, Tony Karsten, Liesbeth Lehr, Janneke Lensink, Petra Poolen, Cherilyn Martin, Adri Post, Bob Matthysen, Mieke Veerkamp, Lenie Voortman en Karla Kassenaar.
Iedereen die enigszins affiniteit heeft met kunst, of geïnteresseerd is in de productie van machinaal- of handgeschept papier, zal zich uitstekend kunnen vermaken.
In de historische papierfabriek De Middelste Molen zullen de molenaar en een aantal vrijwilligers deze dagen vellen papier maken op een oude papiermachine, die aangedreven wordt door middel van een stoommachine en/of waterrad. De enige plek waar dit nog te zien is in Nederland. Ook het oude ambacht van het met de hand scheppen van papier wordt tijdens de Kunstmanifestatie gedemonstreerd. De kunstenaars, die buiten in tenten aan het werk zijn, vertellen graag en laten zien wat men wil weten over de manier waarop zij werken.

In de galerie van de Middelste Molen zal werk van hen te zien zijn. Allemaal Ka-Art: kunst op Kaartformaat. Wie voor een acceptabel bedrag een klein kunstwerk wil aanschaffen kan dit hier doen. En tijdens deze twee dagen is natuurlijk ook de papierwinkel geopend.

Behalve deze kunstmanifestatie is er in het CODA Museum in Apeldoorn tot 6 oktober op de Verdieping in samenwerking met De Middelste Molen een expositie te zien van 45 nationale en internationale kunstenaars die allemaal met Ka-Art bezig zijn geweest. In Randerode te Apeldoorn is tot eind september werk te zien van 60 kunstenaars die deel namen aan Ka-Art 2007.

Papierfabriek De Middelste Molen is te vinden aan Kanaal Zuid 497 in Loenen. De Kunstmanifestatie is geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Parkeergelegenheid is er ruim voldoende en gratis.
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.