Europromotions niet welkom bij De Roskam in Rheden

RHEDEN – Mensen die een ‘persoonlijke’ uitnodiging van Europromotions uit Hoogezand hebben ontvangen voor een bijeenkomst op 30 augustus in Rheden, waar ze een cadeaupakket ter waarde van € 299,- zouden ontvangen, kunnen thuisblijven. Sandton Hotel de Roskam wil namelijk geen zaal verhuren of ook maar iets te maken hebben met die organisatie.

Even Googlen op ‘Europromotions’ levert al snel een aantal hits op, waarbij Tros Radar en andere site waar aandacht wordt besteed aan oplichting en flessentrekkerij de boventoon voeren. “Dat is voor ons reden genoeg om geen zaal te verhuren aan die mensen”, legt directeur Rogier Braakman van Sandton Hotels uit. “Wij willen niets met dergelijke activiteiten te maken hebben.”

Europromotions uit Hoogezand is een organisatie die mensen uitnodigt voor een bijeenkomst waar ze weliswaar – als ze aan de voorwaarden voldoen – aan het einde van de bijeenkomst een gratis presentje krijgen, maar waar ze ook worden geconfronteerd met verkoop van producten op een wijze die je best intimiderend zou kunnen noemen.
Het bedrijf zelf is overigens niet te bereiken en is ook niet te vinden in het telefoonboek van Hoogezand. Ook de e-mail waarmee Sandton duidelijk maakte dat het geen zaal zal verhuren aan hen, leverde geen reactie op.

Een aantal mensen uit Rheden heeft een ‘persoonlijke uitnodiging’ ontvangen voor de bijeenkomst op 30 augustus om 10.00 uur, met daarin het lokkertje van het cadeaupakket en het verzoek een antwoordkaart als aanmelding in te sturen. En wie vier mensen meebrengt krijgt niet alleen de koffie, maar ook nog eens een lunch aangeboden door Europromotions.

“Iedereen is op 30 augustus welkom bij ons, maar zal er beslist geen verkoopshow aantreffen”, aldus Braakman, die ook vertelt dat de aanvankelijke reservering niet op naam van Europromotions was. “Dan waren we direct op onze hoede geweest, want dit soort bedrijven hanteert zich van methoden die ik als een vorm van oplichterij zou willen bestempelen. Toen we de ‘persoonlijke uitnodiging’ onder ogen kregen, stond voor ons dan ook direct vast dat we hiermee niets te maken willen hebben en we willen iedereen ervoor waarschuwen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.