Reconstructie N338 Duiven, Giesbeek, Doesburg

REGIO – De Provincie Gelderland start 26 augustus met de reconstructie van de N338 Rivierweg tussen Duiven en Doesburg. Om het werk snel en veilig uit te kunnen voeren, wordt de weg in diverse fasen afgesloten voor het verkeer. Naar verwachting zijn de werkzaamheden 1 november van dit jaar weer klaar.

Het werk bestaat uit onderhoud aan het asfvalt, het aanbrengen van wegmarkering, het aanleggen van een fietsoversteek nabij de Koestraat in Lathum en op de Banddijk, vlakbij de motorzaak, de rotonde aan de Groenestraat en Uitmeentsestraat wordt gereconstrueerd en de aansluiting van de Bingerdenseweg met de fietsstrook. Ook worden diverse bushaltes langs de Rivierweg vervangen.

Verkeer vanuit Doesburg en de Achterhoek richting Arnhem wordt omgeleid via de N317 en A348 naar Arnhem en A12 Velperbroek en omgekeerd. Verkeer met de bestemming Lathum of Giesbeek zijn wisselend bereikbaar vanaf de A12 of via afrit A27 Westervoort en de N338 Rivierweg of via afrit 29 Zevenaar en de N336 Doesburgseweg / Zevenaarseweg en vervolgens de N338 Rivierweg. De fietspaden langs de N338 Rivierweg blijven beschikbaar voor de fietsers of worden tijdelijk lokaal omgeleid. De buslijnen van het openbaar vervoersbedrijf blijven gehandhaafd. Bushaltes kunnen tijdelijk iets worden opgeschoven. Het bedrijventerrein de Nieuwgraaf blijft bereikbaar vanaf A12 afrit 27 Westervoort. Om sluipverkeer tegen te gaan, wordt tijdens de afsluitingen van werkvakken op de N338 Rivierweg tussen A12, Lathum en Giesbeek de Nieuwe Graafseweg afgesloten voor al het verkeer.
De tijden waarop de verschillende wegvakken zijn afgesloten, worden met borden langs de weg vermeld. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.