Home / Loenen / Jeugd vermaakt zich met water

Jeugd vermaakt zich met water

LOENEN – In de laatste weken van de grote vakantie vermaakt de Loenense jeugd zich steevast prima met het grote vakantiespel. Een groep vrijwilligers van Sprithsz heeft samen met Wisselwerk weer een programma opgesteld, dat twee weken in beslag neemt en volop vertier biedt. Elke dag komt de schooljeugd naar de kelder van De Brink om met de leiding wat sportiefs of gezelligs te doen. Iedere keer kwamen er ongeveer veertig kinderen om mee te doen aan het programma.

In de eerste week kon de jeugd op de eerste dag kennis met elkaar maken. Er werd een uitstapje gemaakt en ook de dag met de Loenense brandweer was voor de jongens en meisjes erg spannend. Stoer vonden de jongens om de brandspuit vast te houden. Het aangestoken vuur kon worden gedoofd, maar wie handig met de spuit om kon gaan, probeerde de balletjes met de open pijp er uit te krijgen. Ook het blusschuim vond de jeugd en hele belevenis.

Vrijdag werkte het weer prima mee met een dagje naar het Zwembad in Twello.
In de tweede week staat er ook nog van alles op het programma. De jeugd gaan dan naar het bos. Hoogtepunt wordt zeker weer het bouwen van een huttendorp. De jongens en meisjes gaan dan samen met de leiders hutten bouwen op het plein bij de Brink. Ze worden waterdicht gemaakt zodat er bij goed weer ook kan worden overnacht. Ook is er weer een bonte avond met playbacknummers waarbij de ouders ook worden verwacht – foto: Martien Kobussen
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.