Brummen maakt zich op voor vier dagen kermis

BRUMMEN – De ‘Brummense Karmse’ staat weer voor de deur en dat betekent vanaf donderdag weer vier dagen feest in het dorp. Hoogtepunt wordt beslist weer de maandag, als het feest zich voor het grootste deel op de ‘Vogelwieje’ bij Spaensweerd afspeelt.

Daar wordt vanaf een uur op negen in de ochtend op de beide vogels geschoten en wordt de aanwezige dorpsgemeenschap verder vermaakt met volksspelen, muziek en natuurlijk een glaasje bier. En als dan, vele uren later, de koning bekend is, trekt het hele spul achter de nieuwe kampioensschutter aan, richting dorp, om daar verder te vieren. Het organiserende St. Jans Gilde organiseert een en ander op de Vogelweide.
In het dorp staat vanaf donderdag op het Markplein de kermis opgesteld en die zal vier dagen lang draaien vanaf 14.00 uur. En ook Harry Timmer van Concordia en zijn mensen hebben vanaf donderdag alles klaar staan om vier dagen lang feest te vieren. In zowel de zaal, buiten op het terras als in de aangebouwde feesttent zal muziek te horen zijn.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.