Home / Eerbeek / Geslaagde vetranen motorrit

Geslaagde vetranen motorrit

EERBEEK – Rondom De Korenmolen in Eerbeek stond het zondag weer bomvol met bezitters van oude motoren en hun tweewielers. Motorclub De Klassieker hield voor de dertigste keer de Veteraan en Klassieker motorrit. Niet alleen bezitters, maar vooral ook bewonderaars keken hun ogen uit.

De Eerbeekse rit was dit keer wat uitgebreider opgezet, met ook een Motormarkt. Henk Versteeg uit Eerbeek begon in 1983 met het uitzetten van een rit met oude motoren. Hij is zelf ook een liefhebber en bezit enkele fraaie exemplaren. Deze tocht trok toen ruim dertig deelnemers en de start was op het plein naast Spoorzicht, tegenover de fietsenzaak die Versteeg daar toen had.
Toen in de loop de jaren het aantal deelnemers steeds meer toenam, werd uitgeweken naar De Korenmolen waar voldoende ruimte is voor deelnemers, hun motoren en het publiek. De juiste combinatie van veteranen (bouwjaren voor 1940) en de klassiekers (bouwjaren na 1940) zorgden voor een gestage stijging van de deelnemersaantallen.
Na 25 jaren besloot Henk Versteeg zich terug te trekken en de organisatie over te laten aan de Motorclub De Klassieker uit Harfsen. Het huidige bestuur van De Klassieker heeft nu de organisatie in handen. In deze commissie heeft Gijs van Dommelen zitting. Samen met enkele personen heeft hij de schouders er ondergezet en de toekomst van het evenement lijkt daarmee gewaarborgd. – Foto Han Uenk.

 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.