Home / Giesbeek / Doorsteek strand Giese Kop verbetert doorstroming

Doorsteek strand Giese Kop verbetert doorstroming

GIESBEEK – In de laatste week van augustus beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van een doorsteek bij de Giese Kop op recreatiegebied Rhederlaag. De Giese Kop is één van de stranden op recreatiegebied Rhederlaag. Op dit terrein zal straks een doorsteek zijn, waardoor het een directe open verbinding krijgt met de grote plas.

Nu ligt de Giese Kop in een kom. Te weinig doorstroming van het water vergoot het risico op verminderde zwemwaterkwaliteit. De werkzaamheden nemen naar verwachting maximaal een half jaar in beslag.

De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van begroeiing en de bovengrond. Hiermee wordt begonnen aan de zijde van de grote plas. Het strand blijft dus in augustus en begin september nog toegankelijk. Daarna wordt de doorsteek gemaakt. Vrijgekomen grond wordt tijdelijk in een depot opgeslagen en later verwerkt of afgevoerd.

De doorsteek moet de doorstroming van water bevorderen, waardoor de waterkwaliteit verbetert. Ook de opschoning van de oude rivierloop draagt hieraan bij. In de periode van 1 mei tot 1 oktober controleert de provincie Gelderland de kwaliteit van het zwemwater iedere twee weken. De laatste jaren is de kwaliteit goed, maar om het in de toekomst telkens zo goed te houden, is de doorsteek noodzakelijk. Daarnaast zijn er nieuwe strengere Europese richtlijnen voor de zwemwaterkwaliteit. Hier wil RGV ook in de toekomst aan blijven voldoen.

Er is bewust gekozen voor het starten met de werkzaamheden na de zomervakantie om de overlast tot een minimum te beperken, zo meldt eigenaar RGV. Naar verwachting is het terrein gereed voor de start van het nieuwe seizoen, mei 2014.
De herinrichting maakt onderdeel uit van de visie en kwaliteitsverbetering van recreatiegebied Rhederlaag.
 

Lees ook

Voetbalkampioenen!

GIESBEEK – Het vierde elftal van GSV’38 4 uit Giesbeek heeft het kampioenschap binnen. In …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.