Home / Dieren / Aanmelden voor Dierense Verenigingsdag is nog mogelijk

Aanmelden voor Dierense Verenigingsdag is nog mogelijk

DIEREN – Verenigingen staan op zaterdag 7 september weer centraal in het Winkelcentrum in Dieren. Tijdens de zesde Verenigingsdag kunnen clubs, gezelschappen en stichtingen op het gebied van sport, recreatie, kunst en cultuur zich gratis presenteren aan het winkelend publiek. Veel verenigingen hebben zich reeds aangemeld, voor clubs die dat nog niet hebben gedaan, bestaat de mogelijkheid nog steeds.

Het is, na meerdere successen, dit jaar voor de zesde maal dat de verenigingsdag plaatsvindt. Deze wordt georganiseerd door de Dierense Winkeliersverening. Net als voorgaande jaren kunnen alle verenigingen, clubs, stichtingen en dergelijke uit Dieren, Ellecom, Spankeren en Laag-Soeren zich presenteren. Ook verenigingen die niet in Dieren, maar wel in de nabijheid zijn gevestigd, zijn welkom. Denk aan zwem- of kleindierenvereniging: niet in Dieren te vinden, maar wel enkele dorpen verderop. Het gaat om verenigingen die zich op niet-commerciële basis bezig houden met vrijetijdsbesteding.
Nieuw is dit jaar bijvoorbeeld De Groene Soos, een vereniging die oude militaire voertuigen in stand houden. Ze brengen ondermeer een echte legerjeep mee naar het Dierense Winkelcentrum.

Iedere club wordt gratis een kraam ter beschikking gesteld, die naar eigen inzicht mag worden aangekleed. De verenigingen kunnen promotie maken en nieuwe leden werven. Hierbij mogen demonstraties, activiteiten en spelen worden georganiseerd, graag zelfs. Hoe meer activiteit, hoe beter. Begin september zijn de vakanties net afgelopen en komt het verenigingsleven weer op gang. Een mooi moment dus om de club eens in de kijker te spelen.

Er is een aantal regels opgesteld om deze markt in goede banen te leiden. Er mogen geen waren worden verkocht en wie zich inschrijft, verplicht zich ook te komen en tot 16.00 uur te blijven. Deelname is gratis, maar wie niet op komt dagen, betaalt de kosten van de kraam terug. Aanmelden kan met het inschrijfformulier, dat verkrijgbaar is bij Bruna op het Callunaplein of via bruna0605dieren@gmail.com.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.