Home / Ellecom / Uitgifte terrein voormalig dorpshuis Ellecom in erfpacht

Uitgifte terrein voormalig dorpshuis Ellecom in erfpacht

ELLECOM – Het college van de gemeente Rheden stelt voor om het terrein van het voormalig dorpshuis in Ellecom aan de Binnenweg 71 uit te geven in erfpacht in combinatie met opstalrecht aan de stichting Kind aan Huis. De stichting is de exploitant van het Dushi huis in Ellecom.
Nadat in 2010 duidelijk werd dat het Dorpshuis het pand aan de Binnenweg zou verlaten, heeft de stichting Kind aan huis aangegeven het pand te willen kopen. Bij nader inzien bleek dat voor de genoemde stichting financieel niet zonder meer haalbaar. Daarom heeft de gemeente nu in samenspraak met de stichting besloten om voor een erfpachtconstructie te kiezen. Dit heeft voor de gemeente uiteindelijk hetzelfde resultaat, maar biedt de stichting financieel meer ruimte.
In de basis komt deze afspraak er op neer, dat het pand door de stichting Kind aan Huis gekocht wordt en zij de grond tegen een jaarlijks aan de gemeente Rheden te betalen vergoeding in erfpacht verkrijgt. Hierdoor kan de door de stichting af te sluiten lening relatief gering blijven en houdt men voldoende geld over voor activiteiten en onderhoud van het pand.

Wethouder Harriët Tiemens: “Door de actuele situatie waarin de prijzen voor onroerend goed nog steeds dalen en banken terughoudend zijn met de financiering van aankopen van onroerend goed is het noodzakelijk om als gemeente open te staan voor alternatieven." De gemeenteraad moet nog een besluit nemen over het voorstel.

www.ellecom.dushihuis.nl

 

Lees ook

Excelsior viert 125-jarig bestaan met groots concert

ELLECOM – Muziekvereniging Excelsior in Ellecom en De Steeg jubileert. De vereniging werd opgericht in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.