Home / Velp / Kunstgrasveld wordt vergroot

Kunstgrasveld wordt vergroot

VELP – Op de knieën gezeten wordt de oude middencirkel op minutieuze wijze dicht gelegd met fris groen kunstgras. Mensen van de firma Intergrass waren in Velp op het kunstgrasveld van VVO druk in de weer om het veld groter te maken. Daarvoor werden ook de lijnen verlegd.
Voetbalbond KNVB had vastgesteld dat het gemeentelijke veld op de Pinkenberg niet aan de reglementaire afmetingen voldeed om selectieteams zoals de A1, B1 en C1 van de club er wedstrijden op te laten spelen. Volgens de club een fout van de gemeente Rheden bij het laten vervangen van de versleten kunstgrasmat, vorig jaar. Tot dat moment had Voetbal Vereniging Olympia, zoals VVO voluit heet, van de voetbalbond compensatie gehad. Maar die gold niet meer na vervanging van het oude veld. Dat was immers het aangewezen ogenblik de fout van de te geringe afmetingen te herstellen.
De gemeente Rheden is eigenaar van het veld en besloot op dringend verzoek van de vereniging het speelveld nu alsnog te laten vergroten. Aan zowel de lange als de korte zijde komt er twee meter bij aan. Een klus die in totaal 70.000 à 75.000 euro kost. Indirect betaalt VVO wel mee aan de aanpassing, want de huur van het veld gaat met 800 euro per jaar omhoog. "Op deze wijze brengt de club ook iets in bij deze door hen gewenste aanpassing”, aldus een Rhedense woordvoerder.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.