Home / Velp / Velpse schakers pakken schaken op school weer op

Velpse schakers pakken schaken op school weer op

VELP – De Velpse Schaakvereniging toont een seizoenskalender met een breed scala aan activiteiten. Het meest in het oog springend is de start van de jeugdafdeling. Onder de naam Schaakschool Velp wordt het jeugdschaak na een aantal jaar weer met veel elan opgepakt. Dit begint al op 23 augustus met een inloop om 15.00 uur in De Paperclip, Eiberstraat 14.

‘Schaken is natuurlijk hartstikke leuk!’ Dit neemt het nieuwe hoofd jeugdopleidingen Martijn Boele als uitgangspunt. Plezier in het schaken staat centraal. Ieder jeugdlid krijgt les op zijn of haar eigen niveau en tempo. De inloopmiddagen op elke vrijdag zijn bedoeld om kennis te maken met het spel. Daarna wordt vanaf 18.00 uur schaakles gegeven, gevolgd door een competitie waar het geleerde in de praktijk wordt gebracht.

Schaken is bij uitstek een sport waar jong en oud elkaar ontmoeten. Bij grote toernooien, zoals onlangs nog in Dieren, spelen jeugdigen tegen ervaren, volwassen schakers. Niet zelden is de jeugd hen de baas. Ook bij de Velpse Schaakvereniging mogen de jeugdspelers zich mengen in de strijd met de volwassenen. Trainingen voor volwassenen staan op het programma. Dat kan ook op elk niveau: van beginnende huisschaker tot expert. Iedereen kan elke vrijdag geheel vrijblijvend eens komen kijken.

Meer informatie is verkrijgbaar bij de volgfende mensen: Schaakschool: Martijn Boele, 06-10640735 of jeugd@velpsesv.nl; Volwassenen: Eric de Winter, 026-3642433 of eric.de.winter@hetnet.nl. De website van de club is: www.velpsesv.nl.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.