Ook kwallen in De Steeg

DE STEEG – Eind juli werden ze al gesignaleerd in het stilstaande water van de Bijland bij Tolkamer: zoetwaterkwallen. De provincie Gelderland deed er toen zelfs een waarschuwing voor uitgaan. Zwemmers lopen namelijk de kans op jeuk of huidirritatie bij aanraking.
Groot zijn de kwallen niet, twee á drie centimeter.
Dat geringe formaat constateerde ook Robin Desmet in de haven bij De Steeg/Rheden. Hij is kraanmachinist bij betonfabriek De Meteoor in Rheden en dronk deze week een kop koffie aan boord van het binnenvaartschip Stad Hattem, toen hij de zoetwaterkwalletjes zag zwemmen in het stilstaande water van de haven. Hij maakte er als bewijs deze foto van.
De aanwezigheid van de kwallen is in zoverre bijzonder, dat de diertjes opduiken als het warm weer is en verdwijnen als de temperatuur weer daalt. Sinds 2000 is hij hoorguit tien keer gesignaleerd.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.