Home / Dieren / Zomerfeest mooie mix van muziek, vertier en activiteiten

Zomerfeest mooie mix van muziek, vertier en activiteiten

DIEREN – We hebben dit jaar van 15 t/m 17 augustus het grootste feest van Dieren en we hopen jou daar ook te zien! Stichting Zomerfeesten Dieren is klaar voor het Zomerfeest aan de IJssel 2013. Drie dagen feest, met zes bands, vier Dj’s, workshops, demonstraties, curiosamarkt, kleedjesmarkt, een circusschool en een spectaculaire act. Dit alles is gratis toegankelijk.

 

Donderdag 15 augustus
Op deze avond draait het Filmhuis Dieren om 21.00 uur de film De Marathon. Over de film: “Een groep mannen van middelbare leeftijd werken allen bij een garage die in de financiële problemen zit. Om de garage van de ondergang te redden komen ze op het idee om zich te laten sponsoren en mee te doen aan de marathon van Rotterdam, om op die manier de garage te redden. Voor de maten staat er met de voorbereidingen op het rennen van deze lange afstand meer op het spel dan alleen het halen van de finish…” De film is vrij toegankelijk, dus neem een stoel of kleed mee en kom samen op de Veerstoep kijken naar deze film.

Vrijdag 16 augustus
Het muzikale deel van het feest gaat van start vanaf 20.00 uur. Op het ene podium staat de band SoulXtension. SoulXtension laat zich het best omschrijven als een soulfull & swingend collectief dat garant staat voor charme, ongepolijst topentertainment en meer. Geïnspireerd door hits en minder bekende nummers van toen en nu, spelen ze met slogan “soul, only more than soul only”.
Op het andere podium staan de mannen van ‘0313 Events’. Vorig jaar stonden ze voor het eerst op het Zomerfeest aan de IJssel met een reünie van Eclipse.
Dit jaar draaien ze de eerste avond onder de naam ‘PRET’. Op deze avond zal het een mengeling worden van Classics, Party, House, Disco en Pop. Voor iedereen wat wils, met een zomers tintje. Met dit jaar weer een spectaculair podium met lichtshow, overtreffen ze de editie van vorig jaar.

Zaterdagmiddag 17 augustus
Dit jaar is er in samenwerking met de Rhedense Fiets4Daagse een familiedag georganiseerd op de zaterdagmiddag. De fietsers van de Fiets4Daagse en de kinderfietsroute finishen aan de IJssel en zullen verwelkomd worden door dweilorkest De Hoge Noot op het pondje.
Om 11.00 uur start het programma met een curiosamarkt en een kleedjesmarkt voor de kinderen. Linda van Haren van Studio Belle geeft een dansworkshop waar jong en oud aan mee kan doen, vorig jaar eindigden ze met een Flashmob, eens kijken wat er dit jaar gaat komen… Pejay geeft in samenwerking met Motimo en VethDieren een demonstratie verdedigingssporten en Japans zwaardvechten. Carnavalsvereniging De Nolers gaan met hun dansmariekes een Gardedans laten zien bij de IJssel. Feestmaatjes zorgt voor een circusschool, waar onze jongste bezoekers actief aan deel kunnen nemen en zich kunnen laten schminken. Bij de IJssel zullen de jongens van Simplux bezoekers verwelkomen. De BMX fietsers gebruiken het hele terrein van het Zomerfeest om te demonstreren wat ze allemaal kunnen doen met hun BMX fietsen. Flying Artwork zorgt voor een spectaculaire act aan de IJssel.

Op het podium gaan lokale bandjes de bezoekers voorzien van een muzikale middag. The Samsons spelen van 12.00-12.45 uur en is een oldschool band waarbij ze hun eigen draai geven aan verschillende songs binnen het soul en pop genre. Inviting speelt van 13.15-14.00 uur en heeft diverse muziekstijlen, van blues tot jazz en van pop tot soul. Damaged Frequency laat zijn covers horen van o.a. Red Hot Chili Peppers, Alanis Morisette en Guns ’n Roses en zij zijn te horen van 14.30-15.15 uur. Bad Buckley sluit het middagprogramma af van 15.45-16.30 uur met een repertoire van rock en pop.

Zaterdagavond 17 augustus
Om 20.00 uur is iedereen welkom voor de laatste avond feesten. Op het ene podium staat de top40band Barcode en zij omschrijven zichzelf als volgt: “Drie dimensies van geluid, licht en een meterslange ledwall smelten samen in een avondvullende live show. Zes muzikanten. Één brok ervaring. Een zanger en een zangeres. Twee energieke frontkanjers die een constante klik hebben met publiek. Deze muzikale achtbaan dendert door een wereld van hits, krakers en knallers. Actueel en snel. Een duizelingwekkende ervaring vol actie, pit en power. Daar draait het om. Dat is Barcode!”
Op het andere podium staan de mannen van 0313 Events met het concept ‘SWEEET’, ondertussen een gevestigd concept in Dieren en omstreken, waarbij de lekkerste house en club beats door elkaar gemixt worden. Dit samen met een spectaculair podium en een lichtshow sluiten we het evenement met een knaller af!

Voor alle informatie kunt u terecht op de website www.zomerfeest-dieren.nl. We zien u graag in het weekend van 15 t/m 17 augustus aan de IJssel, want er is voor ieder wat wils dit weekend!
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.